Stadions WK vrouwen 2023

WK vrouwen voetbal stadions in Australië

De WK voetbalwedstrijden die in Australië plaatsvinden zijn verdeeld over 7 steden en 8 stadions. We hebben alle WK voetbalstadions voor je op een rijtje gezet. De speelstadions voor het WK 2023 van Australië zijn:

 • Sydney
  – Stadium Australia. Dit stadion wordt ook wel het ANZ Stadium genoemd. Het is een rugbystadion waar al heel wat wedstrijden hebben plaatsgevonden. Het is gelegen in het Sydney olimpic park. Dit stadion kan 82500 toeschouwers ontvangen.
  – Sydney football stadium. Dit stadion wordt nieuw gebouwd en biedt plaats voor 45000 voetbalfans.
 • Brisane. Brisbane stadium. Ook wel bekend als Suncorp stadion, welke voorheen de naam Lang Park had. In dit station worden zowel rugby als voetbalwedstrijden gehouden. De capaciteit van het stadion is 52500 toeschouwers.
 • Melbourne Rectangular stadium. Het stadion is multifunctioneel, voetbal, rugby en grote concerten van bekende (Australische) artiesten vinden regelmatig plaats in deze mooie stad van Australië. Het Melbourne Rectanngular stadion biedt de mogelijkheid om 30050 toeschouwers te ontvangen.
 • Newcastle International stadium. In 1967 zijn ze begonnen met de bouw van dit stadion, waar zowel gevoetbald als gerugbyd kan worden. Met een aantal grote verbouwingen in het verleden, heeft het internationele Newcastle stadion nu plaats voor 33000 sportliefhebbers.
 • Perth Rectangular stadium. Dit stadion zal nieuw gebouwd worden in Perth. Het plan is om 22500 toeschouwers in het nieuwe stadion te kunnen huisvesten.
 • Lounceston. York park. Ook in deze stad van Australië zal een nieuw stadion gebouwd worden. Deze zal voor 21000 WK vrouwen voetbalfans een plaats gaan bieden.
 • Adelaide. Hindmarsh stadium. Ook dit stadion wordt speciaal voor het wereldkampioenschap vrouwen 2023 gebouwd. Doelstelling is om 16500 toeschouwers in het stadion kwijt te kunnen.

WK vrouwen voetbal stadions in Nieuw-Zeeland

De WK voetbalwedstrijden die in Nieuw-Zeeland plaatsvinden zijn verdeeld over 5 steden en 5 stadions. We hebben alle WK voetbalstadions voor je op een rijtje gezet. De speelstadions voor het WK 2023 van Nieuw-Zeeland zijn:

 • Auckland, Eden park. Het Eden stadion in Auckland heeft 42000 tot 60000 plekken voor de voetbaltoeschouwers. Dit stadion wordt normaliter gebruikt voor zowel rugby als cricket wedstrijden. Doordat de cricket-pitch mobiel is, en dus verplaatsbaar, kan het stadion in korte tijd de ondergrond aanpassen. Op deze manier is het mogelijk meerdere sporten te huisvesten, zo ook de wedstrijden voor het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in 2023.
 • Hamilton, het Waikato stadium. Dit is een stadion wat speciaal voor de wereldkampioenschappen vrouwen voetbal wordt gebouwd. Het stadion zal in 2023 een capaciteit hebben voor zo’n 25800 toeschouwers.
 • Christchurch, het Christchurch stadium. Speciaal voor het WK zal ook hier een stadion worden gebouwd. Dit stadion is al voorzien van de niet zo verrassende naam ‘Christchurch stadion’. Het stadion biedt plek voor 18000 toeschouwers.
 • Wellington, het Wellington Regional stadium. Dit is een stadion wat 34500 fans kan huisvesten. Het is een multifunctioneel stadion waar meerdere evenementen worden gefaciliteerd. Naast rugby, cricket en voetbal worden hier ook de grote concerten gegeven. Zo heeft Bon Jovi er een spectaculair optreden gegeven en ook de legendarische band AC/DC heeft het stadion op kaart gezet. Niet te vergeten heeft het WK rugby van 2011 hier in het Wellington stadion plaatsgevonden. Het WK vrouwenvoetbal maakt het lijstje compleet!
 • Dunedin, het Otago stadion. Ook dit stadion was onderdeel van het WK rugby in 2011. Het is een multifunctioneel stadion waar allerlei sport- en muziekevenementen plaatsvinden. Het Otago stadion, ook wel bekend onder de naam ‘Forsyth barr Stadium’, heeft een capaciteit van 15000 tot 36000 toeschouwers.